A szakítás miatt lett szörnyeteg egy nőből

3 év és közel 90 műtét után a bíróságon találkozott volt barátjával a megnyomorított nő.

A belga Patricia Lefranc élete 2009. december 1-jén változott meg gyökeresen, amikor volt barátja – akivel előtte pár nappal szakított – kénsavat fújt az arcába. A most 48 éves Patricia saját bevallása szerint azt hitte, hogy ott, a helyszínen meghal, de a közeli lakóházban lévők meghallották a sikoltozását és azonnal segítséget hívtak.


Közel 90 műtéten van már túl – Forrás: AFP

A nő életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg: azonnal megműtötték, ezt követően 3 hónapig mesterséges kómában tartották. Azóta 3 év telt el, Patricia 86 műtéten van túl, de az arca így is teljesen felismerhetetlen maradt, egyik szemére megvakult és egyik fülére nem hall. A most kezdődő bírósági tárgyaláson azt vallotta, hogy volt barátja a támadással nemcsak fájdalmat akart neki okozni, hanem meg akarta ölni.

A magyarok személyesen szakítanak
Egy korábbi felmérés eredménye szerint a magyar férfiak többsége (60%-a) személyesen oldja meg a szakítást. 27% viszont meglepő módon türelmesen kivárja, amíg a nő kiadja az útját.
A szakítást követően a férfiak 40%-a szívesen megmarad barátként a nő látómezejében, 25% viszont teljesen elképzelhetetlennek tartja a további kapcsolattartást.

Egyébként nem a szerencsétlenül járt asszony az egyetlen, akinek exe savval bosszulta meg a szakítást. 2008-ban a korábbi modell és tévébemondó, Katie Piper arcába öntetett savat barátja, miután a lány kiadta az útját.