Kutyák tesznek az érzelmi egészségünkért

Nem csak bombakereséssel és áldozatok felkutatásával segítenek a kutyák nap, mint nap az embereknek, hanem azzal is, hogy segítenek megnyílni azoknak, akik traumát éltek át.
Kapcsolódó cikkek

Speciálisan kiképzett kutyák minden nap emberéletek ezreit mentik meg azzal, hogy kiszagolják a bombákat, megtalálják az elveszett gyerekeket és kimentik az embereket a lavina alól. Az utóbbi években azonban egyre gyakrabban jelentkeznek olyan négylábúak, akik kifejezetten katasztrófák áldozatainak nyújtanak támaszt. Az esetükben a kutyáknak azt kell elérniük, hogy az emberek megnyíljanak és beszéljenek a problémáikról.

A HOPE Krízisközpont kutyái az utóbbi években a szeptember 11-i események, valamint a Katrina hurrikán túlélőinek segítettek sokat. Az intézet elnöke, Amy Rideout felhívja a figyelmet arra, hogy a kutyák segítik a gyógyulási folyamatot. De nem csak a traumák feldolgozásában kaphat fontos szerepet egy-egy hűséges négylábú: egyes kutatás szerint a kisállatok simogatása csökkenti a vérnyomást és a stresszt, ráadásul jókedvre derít.