Nemzetközi sikert arattak a magyar borok

Nyolc magyar borászatot díjaztak a Vinitalyn, a világ egyik legrangosabb borversenyén, amit idén 18. alkalommal rendeztek meg.
Kapcsolódó cikkek

A világ huszonhét országa több mint ezer borászatának 3646 mintáját egy 105 fős zsűri bírálta el. A magyarok közül a legjobb eredményt a Nyakas Pincészet érte el. A magyar borászat mellett Special Vinitaly Nation Award 2010 kitüntetésben mindössze négy pincészet részesült, egy olasz, egy cseh, egy spanyol és egy svájci. A hazai pincészetek közül díjazták még a Bárdos és Fia Pincészet, Günzer Tamás Pincészete, a Borpalota, a Bock Pincészet, Somogyi Tibor Pincészete és az Egri Korona Borház egy-egy borát.

A tizennyolcadik alkalommal megrendezett nemzetközi versenyt (Concors Enologico Internazionale) nevezik a világ legszigorúbb borversenyének is. A nemzetközi verseny a Vinitaly szakkiállítás rendezvényének része. Az esemény évente több mint 100 országból vonz legalább 150 ezer látogatót, akiket változatos és sokrétű programokkal szórakoztatnak, megismerhetik többek között az év trendjeit is.