Szeles Mónika titokban magyar lett

A volt világelső Szeles Mónika - teljes titoktartás mellett - a napokban letette a magyar állampolgári esküt - amint erről a sportforum.hu beszámolt. A volt teniszcsillag érkezéséről még a hazai tenisztársadalom legjelesebb képviselői sem tudtak semmit.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu


“Személy szerint, noha erről korábban semmit sem hallottam, nagyon örülök Mónika lépésének, hiszen, ha szándékában áll, akkor nagyon sokat tehetne a sportágért” – mondta az MTI érdeklődésére Taróczy Balázs, aki egyetlen magyarként, 1985-ben a svájci Heinz Günthardttal megnyerte a wimbledoni teniszbajnokságot.

“Számomra is újdonság erejével hatott a hír” – nyilatkozta a korábbi többszörös magyar bajnok Noszály Sándor. “Hosszú ideje ápoljuk a barátságot, többször járt Magyarországon, végtelenül örülök, hogy így döntött.”

Az Újvidéken 1973. december 2-án született, később amerikai színekben versenyző Szeles Mónika pályafutása során kilenc Grand Slam-tornát (4 Roland Garros, 3 Australian Open, 2 US Open) nyert meg. A kilencvenes évek elején vitán felül a világ legjobbja volt, ám 1993-ban egy zavarodott Steffi Graf rajongó drukker hátba szúrta a pályán, ezért hosszú ideig nem versenyezhetett. Visszatérése után már nem tudta megismételni nagy sikersorozatát. Pályafutása során 53 tornagyőzelmet aratott, utoljára 2002-ben Madridban nyert versenyt.

Címkék: tenisz