Roland Garros: Henin-Ivanovics döntő lesz

Sima mérkőzéséken alakult ki a női egyes döntőjének párosítása a francia nyílt teniszbajnokságon: az első helyen kiemelt belga Justine Henin és szerb Ana Ivanovics csap majd össze a fináléban.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A hetedik helyen kiemelt szerb Ana Ivanovics a másodiként rangsorolt orosz Marija Sarapovát győzte le az elődöntőben. Az egyoldalú találkozó 1 óra és 5 perc alatt véget ért, Sarapova erejéből mindössze három gém megnyerésére futotta, és arra sem lehet éppen büszke, hogy több mint kétszer annyi ki nem kényszerített hibát vétett, mint az ellenfele.

Ivanovics a játék minden elemében felülmúlta Sarapovát, teljesen megérdemelten jutott be a döntőbe. „Tudtam, hogy agresszívan kell játszanom, igyekeztem mély labdákat ütni és végig nagy nyomás alatt tartani őt” – magyarázta a siker titkát a 19 éves szerb, aki az első Grand Slam-döntőjére készülhet.


Ana Ivanovics esélyt sem adott Marija Sarapovának (MTI/EPA)



Ivanovics ellenfele a rutinos Justine Henin lesz, aki 2003-ban, 2005-ben és 2006-ban is csúcsra ért Párizsban. A női világranglistát vezető belga végig remekül teniszezett a pénteki elődöntőben, az alapvonalról pontosan és keményen ütött, Jelena Jankovics viszont csak árnyéka volt korábbi önmagának, meg sem tudta szorítani Henint. „Justine túl jó volt” – mondta szomorúan a legyőzött, egyben remekül összefoglalta a lényeget. A finálé két résztvevője WTA-tornán eddig egyszer mérkőzött egymással: két éve, a varsói salakpályás viadal elődöntőjében a belga klasszis nyert, 6:4, 7:5-re.

Roland Garros, női egyes, elődöntő:
Ivanovics (szerb, 7.)-Sarapova (orosz, 2.) 6:2, 6:1
Henin (belga, 1.)-Jankovics (szerb, 4.) 6:2, 6:2

Címkék: tenisz