Roland Garros: Szafin villámrajtja

A volt világelső Marat Szafin villámrajtot vett a 2007-es francia nyílt teniszbajnokság nyitómérkőzésén. Már ekkor szemerkélt az eső, amely a folytatásban tovább erősödött, így hat óráig állt a játék Párizsban.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A 22. helyen kiemelt orosz klasszis – aki 2002-ben elődöntőt játszott a Roland Garroson – mindössze 1:24 óra alatt “végzett” a szerencsés vesztesként főtáblára került Fernando Vicentével. A mérkőzés megnyerésére semmi esélye nem volt a spanyol teniszezőnek, Szafin pályafutásának legjobb időszakát idéző játékkal lesöpörte a pályáról, összesen öt gémet engedélyezve ellenfelének. A találkozó alatt már szemerkélt az eső, amely a folytatásban erősödött, így hat óráig állt a játék Párizsban.

“Meg kell találnom a ritmusomat, annak érdekében, hogy minél sikeresebb tornát játszhassak.” – nyilatkozta az egyoldalú találkozót követően Szafin, aki szerint senki nem tudja megállítani a döntőig Rafael Nadalt és Roger Federert. “Mind a ketten remek formában vannak, szerintem megszorítani sem tudják őket a fináléig. Hogy ott mi lesz, arra nagyon nehéz tippelni. A hamburgi döntőben Roger megverte Rafaelt, de ennek ellenére úgy érzem 50-50 százaléka esélye van mindkettőjüknek a torna megnyerésére.”

Roland Garros, 1. forduló:
Férfiak
Szafin (orosz, 22.)-Vicente (spanyol) 6:1, 6:3, 6:1
Ivo Minar (cseh)-Potito Starace (olasz) 6:4, 1:6, 4:6, 7:6, 7:5
Janko Tipsarevic (szerb)-Dusan Vemic (szerb) 7:6, 6:4, 4:6, 6:3

Nők
Tamira Paszek (osztrák)-Aiko Nakamura 6:4, 6:0
Dinara Safina (orosz, 10.)-Yuliana Fedak (ukrán) 7:5, 6:4
Serena Williams (amerikai, 8.)-Tsvetana Pironkova (bolgár) 5:7, 6:1, 6:1
Justine Henin (belga, 1.)-Elena Vesnina (orosz) 6:4, 6:3

Címkék: tenisz