Federer és Roddick kiesett, Nadal kórházban

Mozgalmasra sikeredett a római salakpályás férfi tenisztorna, a Mestersorozat negyedik állomásának csütörtöki napja: a világranglista első és harmadik helyezettje simán, két szettben kikapott, a salakkirály spanyolt pedig egy helyi kórházban kivizsgálták.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Rafael Nadal már szerda este szédülésre panaszkodott, és ez meg is látszott a játékán Daniele Bracciali ellen, aki azonban így sem tudta megszakítani a salakkirály 73 mérkőzés óta tartó veretlenségét ezen a borításon. Csütörtök reggelre sem javult a helyzet, ezért Nadalt egy római klinikán kivizsgálták. Estére már rendbe jött és könnyedén győzte le Mihail Juzsnyijt, mindössze négy gémet engedélyezett orosz ellenfelének.

A svájci világelső eközben a hazai közönség frenetikus biztatását élvező, a selejtezőből főtáblára jutó Filippo Volandri ellen volt kénytelen kapitulálni. Az olasz játékos élete meccsén a ritka gyenge svájcit két sima szettben elintézte. „Természetesen minden vesztes mérkőzés után csalódott vagyok. Ma a játékom minden elemével elégedetlen voltam.” – nyilatkozta Federer, aki sorozatban ütötte a ki nem kényszeríttet hibákat (összesen 44) és ezúttal az első szervái sem húzták ki a bajból.

Az első kiemelt ellen parádésan kezdett Volandri, és rögtön elvette a svájci két adogatójátékát. Innentől nem volt visszaút, és a római közönség nagy örömére sorozatban negyedik tornáján marad le a végső diadalról Federer. Erre 2004 óta nem volt példa.

Nem járt sokkal a harmadik helyen rangsorolt Andy Roddick sem, aki két sima szettben maradt alul Juan Ignacio Chelával szemben. A 21 éves argentin parádésan kezdte a mérkőzést, és pillanatok alatt 6:0-ra leteniszezte Andy Roddickot, aki sehogy sem találta a ritmusát. Semmi nem került a hagyományos világranglista harmadik helyezettjének, akit legutóbb az Australian Openen a világelső Roger Federer tudott ennyire megverni egy szetten belül.

A második játszma elején egy időre összekapta magát Roddick, de a fellángolás csak rövid ideig tartott, és az amerikai teljesen megérdemelten búcsúzott a további küzdelmektől.

Róma, férfi torna, nyolcaddöntő:
Nadal (spanyol, 2.)-Juzsnyij (orosz, 15.) 6:2, 6:2
Djokovic (szerb, 5.)-Bagdatisz (ciprusi) 6:2, 7:5
Robredo (spanyol, 7.)-Simon (francia) 6:2, 6:2
Volandri (olasz)-Federer (svájci, 1.) 6:2, 6:4
Chela (argentin)-Roddick (amerikai, 3.) 6:0, 6:4
Berdych (cseh, 12.)-Acasuso (argentin) 6:1, 6:2
Gonzalez (chilei, 6.)-Massu (chilei) 6:7, 6:3, 6:4
Davigyenko (orosz, 4.)-Starace (olasz) 4:6, 6:2, 7:5

Címkék: tenisz