Szávay játék nélkül elődöntős

A mindössze 19 esztendős Szávay Ágnes egyesbenis bejutott a legjobb négy közé a Gaz de France Budapest Grand Prix elnevezésű, 175 ezer dollár összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

Kapcsolódó linkek:

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu


A magyar játékos a negyeddöntőből mérkőzés nélkül került tovább, mivel ellenfele, a negyedik helyen kiemelt francia Emilie Loit gyomorbántalmai miatt visszalépett. A 19 esztendős hazai teniszező, aki – a cseh Vladimira Uhlirova oldalán – korábban párosban is bejutott az elődöntőbe, szombaton 11 órától a hatodik helyen kiemelt argentin Gisela Dulkóval mérkőzik majd meg a Római Teniszakadémián.


Szávay Ágnes nehéz meccs vár az elõdöntõben (MTI)



Dulko és Szávay eddig még nem találkozott egymással, így csak kettejük statisztikáját tudjuk összehasonlítani. Nos, a három évvel idősebb dél-amerikai lány – lévén, hogy ötvenedik – 108 hellyel előzi meg a magyar tehetséget a világranglistán. Szávaynak az idei mérlege a profik között 3-2, salakon 3-0, míg Dulko 12 győzelem mellett 9 vereséget szenvedett el, salakpályán 6-3-ra áll.

Dulko párja, a világranglistán jelenleg hetedik, párosban olimpiai bajnok Fernando Gonzalez péntek délután Sávolt Attilával tartott bemutató edzést a Sávolt Tenisz Akadémián. “Bár a barátnőm versenyére érkeztem Budapestre, szívesen fogadtam el régi barátom, Attila meghívását. Nagyon élveztem az edzést” – nyilatkozott a bemutató után Fernando Gonzalez.

Budapest, női torna, negyedöntő:
Cirstea (román)-Daniilidu (görög, 5.) 2:6, 6:1, 6:4
Knapp (olasz)-Kremer (luxemburgi) 6:2, 6:1
Szávay-Loit (francia, 4.) – Loit visszalépett
Dulko (argentin, 6.)-Szavcsuk (ukrán) 6:3, 6:4

Címkék: tenisz