Federer elkerülné Nadalt

Rafael Nadal 2005 áprilisa óta mindig legyőzte a svájci világelsőt salakon, ám Federer ennek ellenére bízik abban, hogy idén végre a Roland Garroson is a csúcsra érhet.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Roger Federer az összes Grand Slam-tornát megnyerte már, egyedül a francia nyílt teniszbajnokság trófeája hiányzik a gyűjteményéből. A svájci klasszis elégedett a leglassabb borításon mutatott idei teljesítményével, és biztos abban, hogy előbb-utóbb salaktornán is győzni tud.

„Sorozatban négy salaktorna döntőjébe jutottam be, ami bizakodásra ad okot.” – nyilatkozta Federer, miután a vasárnap Monte Carlóban 6:4, 6:4-re kikapott a világranglista második spanyol riválisától. „A fináléban aztán mindig Rafával játszottam. Bárki mást meg tudok verni ilyen borításon, ezért arra a pillanatra várok, amikor valamiért nem jut be a döntőbe – ekkor érkezhet el az én pillanatom. Egyelőre azonban nem hibázik, ha jól tudom sorozatban 65 mérkőzést nyert meg salakon.”

Rafael Nadal egészen pontosan 67 meccse, 2005 áprilisa óta veretlen ezen a borításon, és ez idő alatt mind az öt összecsapásukat ő nyerte Federerrel szemben. „Más pályán nincsenek ilyen gondjaim, de salakon nagyon nehéz ellene.” – nyilatkozta a svájci, aki ennek ellenére bízik abban, hogy nyerhet salaktornát, köztük a Roland Garrost is, ahol az utóbbi két évben Nadal diadalmaskodott.

Címkék: tenisz