Álomdöntő Monte-Carlóban

Álomdöntőt rendeznek a monte-carlói salakpályás férfi teniszviadalon: a kétszeres bajnok spanyol Rafael Nadal a világelső svájci Roger Federerrel csap össze a vasárnapi finéléban.

A profik között 501. győzelmét arató svájci világelső a szombati elődöntőben a spanyol Juan Carlos Ferrerót búcsúztatta. Federer az első szettben 1:3-nál két break-labdát hárított, majd zsinórban négy nyert gémmel hozta az első játszmát, a másodikat pedig 6:4-gyel tette zsebre. A 2005-ös és a 2006-os győztes Nadal 24 perc alatt nullára nyerte az első szettet a 10. helyen kiemelt Tomas Berdych ellen.

A cseh játékos a folytatásra összeszedte magát, de így is csak megnehezíteni tudta a spanyol ellenfele dolgát. Amennyiben Nadal a döntőben is nyer, úgy a monte-carlói torna történetének második olyan játékosa lehet, aki sorozatban háromszor hódította el a bajnoki címet. Eddig ez csak a román Ilie Nastasének sikerült. Az idei finálé két résztvevője, a két szupersztár, Nadal és Federer eddig kilencszer meccselt – a svájci három, a spanyol hat győzelmet számol. A tavalyi monte-carlói döntőben Nadal nagy csatában, 6:2, 6:7, 6:3 7:6-ra verte a Federert.

Monte-Carlo, férfi torna, elődöntő:
Nadal (spanyol, 2.)-Berdych (cseh, 10.) 6:0, 7:5
Federer (svájci, 1.)-Ferrero (spanyol, 16.) 6:3, 6:4

Címkék: tenisz