Federer nyolc között, Djokovic kiesett

A világelső Roger Federer magabiztos győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe a 2,1 millió euró összdíjazású monte-carlói salakpályás férfi tenisztornán, a Mestersorozat harmadik állomásán. Az elmúlt hetek meglepetésembere, a szerb Djokovic kiesett.

A svájci klasszis könnyedén verte alig valamivel több mint egy óra alatta a dél-koreai Lit, és a következő körben Novak Djokovic helyett némi meglepetésre David Ferrerrel találkozik. A hetedik helyen kiemelt Ivan Ljubicic is kikapott a nyolcaddöntőben: a horvát óriást a 11. helyen rangsorolt francia Richard Gasquet győzte le, nagy csatában, 2 óra 50 perc alatt

Roger Federer két Guillermo Canastól elszenvedett két vereséget követően érkezett meg Monte Carlóba. Az első szettet különösebb nehézségek nélkül – a kilencedik gémben brékelve ellenfelét – nyerte meg a világelső, és a másodikban sem késztette komolyabb erőkifejtésre az ellenfele, aki 1:04 után gratulálhatott a hálónál.

Djokovic remekül kezdett David Ferrer ellen, de ellenfele még az első szettben összekapta magát, és 7:5-re hozta az első felvonást. A másodikban is kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, és ezúttal is a spanyol koncentrált jobban, és 6:4-re a másodikban is jobbnak bizonyult.

A kiemeltek közül Tommy Robredo búcsúja okozott némi meglepetést: a spanyol klasszist a tizedikként rangsorolt Berdych ütötte el a továbbjutástól.

Monte Carlo, férfi torna:
Gasquet (francia, 11.)-Ljubicic (horvát, 7.) 6:3, 6:7, 7:5
Ferrero (spanyol, 16.)-Andrejev (orosz) 6:3, 6:3
Federer (svájci, 1.)-Li (dél-koreai) 6:4, 6:3
Berdych (cseh, 10.)-Robredo (spanyol, 5.) 1:6, 6:3, 6:2
Ferrer (spanyol, 12.)-Djokovic (szerb, 6.) 7:5, 6:4
Söderling (svéd)-Mirnyij (fehérorosz) 7:6, 6:2

Címkék: tenisz