DK: Svédországban játszanak az amerikaiak

A svéd válogatott Göteborgban fogadja az amerikai csapatot a Davis Kupa elődöntőjében. A másik ágon orosz-német mérkőzést rendeznek.

A nagy csatát ígérő Svédország-Egyesült Államok Davis Kupa-találkozóra a 12 ezer néző befogadására alkalmas Scandinaviumban kerül sor. A hétszeres győztes svéd válogatott, illetve a rekordbajnok, a Davis Kupát 31 alkalommal elhódító Egyesült Államok eddig 11-szer találkozott egymással, és nyolcszor az amerikaiak nyertek, legutóbb, a 2004-es sorozat negyeddöntőjében 4-1-re verték a skandinávokat. Egyébként mind a két együttes sima meccsen került be a négy közé: az amerikaiak a spanyolokat, a svédek pedig az argentinokat verték egyaránt 4-1-re.


Andy Roddickék Svédországba látogatnak (daviscup.com)



A másik ágon orosz-német csatára kerül sor. A két válogatott eddigi nyolc összecsapásából ötöt az oroszok nyertek, és most is ők tűnnek valamivel esélyesebbnek, már csak a hazai pálya miatt is. Oroszország a franciák (3-2), Németország pedig a belgák (3-2) legyőzésével váltotta meg a helyét a Davis Kupa-elődöntőben. A párharcokat szeptember 21. és 23. között rendezik meg.

Az Euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában a Norvégiát idegenben 4-1-re legyőző válogatottunk Monacót fogadja majd július 20. és 22. között. A statisztika a DK-ranglista 44. helyén tanyázó magyarok mellett szól, hiszen az egymás elleni meccsek tekintetében 4-0-ra állnak a soros riválissal szemben. Kétszer 3-2, egyszer-egyszer 5-0 és 4-1 volt az eredmény.

Címkék: tenisz