Henin és Sarapova is pihenőn

A női világranglista első két helyezettje, Justine Henin és Marija Sarapova is kihagyja a jövő hétfőn kezdődő charlestoni tenisztornát – az orosz klasszisra sérülései miatt másfél hónapos kihagyás vár.

Marija Sarapova váll- és térdsérülése miatt másfél hónapig nem lép pályára. Ez azt jelenti, hogy a világranglista második helyén álló játékos a jövő héten esedékes charlestoni teniszviadal mellett az oroszok Spanyolország elleni FED Kupa-találkozóját is kihagyja. „Már hetek óta bajlódom a jobb vállammal és a bal térdemmel. Igazán sajnálom, hogy nem játszhatok Charlestonban, hiszen ez egy fontos torna, ugyanakkor muszáj kikúrálnom magam, teljesen egészségesen szeretnék újra pályára lépni” – mondta Sarapova, aki legutóbb a Miamiban rendezett viadal negyedik fordulójában játszott, és szenvedett kiütéses és roppant kínos vereséget Serena Williamstől.

A Miamiban egészen a döntőig jutó (ott Serenával szemben alulmaradt) Justine Henin sem szerepel majd Charlestonban. A belga világelső Floridában szinte végig légzési problémákkal küzdött, és ezért is kénytelen pihenőt tartani. Henin úgy tervezi, hogy április végén Varsóban tér majd vissza a pályára.

Címkék: tenisz