Roddick visszavágott Memphis-ben

Az első helyen kiemelt amerikai Andy Roddick lesz a továbbjutását már korábban bebiztosító, másodikként rangsorolt, címvédő német Tommy Haas ellenfele a memphisi tenisztorna férfi döntőjében. A nőknél Venus Williams diadalmaskodott.

Roddick a legjobb négy között két játszmában nyert a brit Andy Murray ellen, s ezzel visszavágott skót riválisának az egy héttel ezelőtti, San Jose-i viadalon elszenvedett, elődöntős kudarcért. A mérkőzés az amerikai klasszis fölényét hozta: az első szettben esélye sem volt Murray-nek, és rövid idő alatt 6:3-al hátrányba került.

A második játszmában is sokat hibázott a 19 éves skót, de ellenfele is gyengébben játszott. Murray brékelőnybe került, és az egyenlítésért adogathatott, de a kritikus helyzetben Roddick megrázta magát, visszavette adogatását. A tie-breakben hamar 0-3-ás vesztésre állt az amerikai, a következő nyolc pontból azonban csak egyet tudott megnyerni a világranglista 13. helyén álló Murray.

Roddick jutott be így a fináléba, ahol a címvédő Tommy Hass-al találkozik. A német versenyző meglepően könnyedén masírozott a döntőbe: Mardy Fish megszorítani sem tudta a tavalyi győztest, aki az idei tornán még egyetlen egyszer nem veszítette el az adogatását.

A nők versenyét a sérüléséből felépülve, négy hónapos szünet után visszatérő Venus Williams nyerte: a hazai sztár a fináléban mindössze két játékot engedélyezett az első helyen kiemelt izraeli Shahar Peernek, s ezzel megszerezte pályafutása 34. tornagyőzelmét.

Memphis
Férfiak, elődöntő:
Roddick (amerikai, 1.)-Murray (brit, 3.) 6:3, 7:6
Haas (német, 2.)-Fish (amerikai, 4.) 6:3, 6:4

Nők, döntő:
V. Williams (amerikai, 7.)-Peer (izraeli, 1.) 6:1, 6:1

Címkék: tenisz