Balzsay címmérkőzés küszöbén

Balzsay Károly szombaton, a düsseldorfi gálán azzal a tudattal léphet ringbe, hogy sikere esetén a következő találkozóján már a Boksz Világtanács (WBC) félnehézsúlyú interkontinentális címe lehet a tét.

A szóban forgó övet jelenleg az Universum Box Promotion orosz bunyósa, Gyenisz Inkin birtokolja, aki azonban lemond övéről, és legközelebb világbajnoki selejtezőmeccsen méreti meg magát.

Balzsay szombaton a dél-afrikai Soon Botes ellen vív 10 menetesre tervezett mérkőzést, azon a gálán, amelyen Erdei “Madár” Zsoltnak az amerikai Danny Santiago elleni összecsapása lesz a főmérkőzés.

A profik között százszázalékos (25 mérkőzés/25 győzelem) mérleggel rendelkező Erdei, a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoka hetedik alkalommal készül megvédeni három éve megszerzett címét. Ellenfele, Santiago eddig 32 profi meccsén csupán két vereséget szenvedett, és egyszer döntetlenre végzett. A gálán még egy magyar, a tavaly profinak állt Bedák Zsolt is részt vesz, aki az észt Sergey Tasimov ellen lép ringbe.

Címkék: küzdősport