Gubacsi már a selejtezőben elbukott

A selejtezőben érdekelt három magyar közül Szávay Ágnes és Nagy Kyra sikerrel vette a kvalifikáció csütörtöki első fordulóját az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A címvédő Federer kezd formába lendülni.

A világranglistán 185. Szávay a torna honlapjának tanúsága szerint alaposan megizzadt a lengyel Joanna Sakowicz (199.) ellen, akit 2:49 órás mérkőzésen, három kiélezett játszmában tudott legyőzni. Nagy Kyrának (137.), a kvalifikáció 20. kiemeltjének lényegesen könnyebb dolga volt a tajvani Csuang Cse-jünnel (Chuang Chi-Jun, 201.): a magyar játékos 1:19 óra alatt sima két játszmában győzött. A selejtezőben érdekelt harmadik magyar, Gubacsi Zsófia (178.) számára már befejeződött az év első Grand Slam-tornája, miután két szettben kikapott a luxemburgi Anne Kremertől.

A pénteki második fordulóban Szávay a 21. kiemelt amerikai Ahsha Rolle-lal (138.), míg Nagy az argentin Jorgelina Craveróval (157.) találkozik.

Már Ausztráliában készül az év első Grand Slam-versenyére a világelső Roger Federer. Az Australian Open melbourne-i férfi előtornáján, a meghívásos Kooyong Classicon a svájci klasszis a szerdai meglepően nehéz győzelme után az elődöntőben magabiztosan verte az orosz Marat Szafint. A svájci sztár két játszmában diadalmaskodott orosz riválisa felett, aki csak a második szettben tudta igazán megnehezíteni a dolgát. A 25 éves kiválóság a szombati döntőben az Andy Murray–Andy Roddick párharc győztesével találkozik.

Australian Open, női selejtező, 1. forduló:
Nagy (20.)-Csuang (tajvani) 6:2, 6:4
Szávay-Sakowicz (lengyel) 4:6, 6:4, 8:6
Kremer (luxemburgi)-Gubacsi 6:1, 7:5

Kooyong Classic, 2. játéknap:
Elődöntő:
Federer (svájci)-Szafin (orosz) 6:3, 7:6
Az 5-8. helyért:
Ljubicic (horvát)-Haas (német) 7:6, 6:4
Stepanek (cseh)-Gonzalez (chilei) 6:4, 7:6

Címkék: tenisz