Miranda gyors és brutális visszatérése

A kolumbiai középsúlyú fenegyerek, Edison "Pantera" Miranda vasárnap hajnalban első alkalommal bokszolt az Arthur Abraham elleni emlékezetes szeptemberi mérkőzése óra, és bizony nem sokat vacakolt Willie Gibbsszel.

A mostani írásnak nem célja, hogy teljes részletességgel felidézze az Abraham meccsen történteket, elég annyi, hogy akik látták a németországi világbajnoki találkozót, azok közül többen gondolják úgy, miszerint több furcsa mérkőzésvezetői döntés vezetett Miranda vereségéhez.

Az HBO illetékesei szerint sem volt minden kerek szeptemberben, ezért szavaztak bizalmat a kolumbiai bokszolónak, aki mindjárt főmérkőzésen debütált a társaság képernyőjén. Ellenfélnek azt az amerikai Willie Gibbs-t választották, aki szintén remek rekorddal, és masszív ütőerővel bír.

Másfél perc puhatolózás után kezdték a felek komolyan venni a küzdelmet, amely a ring közepén zajlódott. A menet vége előtt 22 másodperccel Miranda egy jobbhoroggal fogadta Gibbs egy próbálkozását, amely az amerikai halántékán csattant, amitől a piros sarokba tántorgott. Miranda ekkor rárontott kettős fedezékbe menekülő ellenfelére, és irgalmatlan ütészáport szórt rá. Gibbs próbált hajolgatni, de végül egy jobb-bal kombinációt telibe találta, és padlóra került.

Gibbs nem kelt fel 10-ig (bár mintha a menet végi gongszót várta volna), így a végeredmény hivatalosan KO egy másodperccel az első menet vége előtt.

Edison Miranda (27-1-0) tehát kiütéssel tért vissza, és bizonyára hamarosan lehetősége lesz ismét világbajnoki címmérkőzésen ringbe lépni. Elvileg az IBF világbajnok Arthur Abrahamnak ki kell állni Mirandával gyógyulása után, bár a kolumbiai tett olyan kijelentést a mostani meccse után, hogy lehetőség szerint inkább csak Amerikában szeretne bokszolni.

Címkék: küzdősport