Jéggyertya, a karácsonyi dekorációk ásza

Ha egy igazán egyedi kiegészítővel szeretnénk feldobni a lakást karácsonykor, akkor itt a tökéletes megoldás.
Kapcsolódó cikkek

Ha egy igazán egyedi kiegészítővel szeretnénk feldobni a lakást karácsonykor, akkor itt a tökéletes megoldás, nevezetesen a jéggyertya. A dekoráció jól mutat az ünnepi vacsoraasztalon, ráadásul hideg időben sokáig megtartja a formáját, a virágokkal és termésekkel díszített jégen pedig átvilágít a fény, írja a kaldeneker.hu.

Hogyan készül?

Helyezzünk egy nagyobb, üres konzervdoboz közepébe egy vastagabb gyertyát úgy, hogy a vége kilógjon. Köré tetszés szerint bármilyen téli termést, így fenyőágakat, kertben található bogyókat, faleveleket, tobozokat, narancs- és citromszeleteket tehetünk.

Az edényt ezután öntsük tele hideg vízzel, majd tegyük be a fagyasztóba 24 órára. Amikor megdermedt, csorgassunk forró vizet a doboz külső oldalára és egy mozdulattal húzzuk ki belőle. A jéggyertyát ezt követően zacskóba kell rakni és felhasználásig a fagyasztóban tárolható.

A vendégek érkezése előtt vegyük ki a hűtőből a gyertyát, gyújtsuk meg, majd tegyük ki a bejárati lépcsőre.

Ha a megterített asztalnál szeretnénk égetni, akkor számoljunk vele, hogy csak két órát bír ki szobahőmérsékleten, ezért érdemes egy mély tányért alátenni.

Vacsora után helyezzük vissza a gyertyát fagyasztóba, majd egy nap múlva a konzerves dobozába, és újra töltsük fel vízzel, majd fagyasszuk meg. Így nagyon sokszor fel tudjuk használni még.

Pozsgás növények az új karácsonyfák
Mutatjuk az idei legtrendibb karácsonyfa megoldást.