„Életem végéig büszke leszek arra, hogy ez a korrupt, elnyomó, aljas rendszer elítélt engem”

Fekete-Győr András elmondta parlamenti búcsúbeszédét.

Hétfő délelőtt mondta el parlamenti búcsúbeszédét Fekete-Győr András, a Momentum képviselője, aki azért veszti el mandátumát, mert a múlt héten felfüggesztett börtönbüntetést kapott, amiért 2018-ban az egyik „rabszolgatörvény” ellenes tüntetésen egy füstgyertyát dobott a rendőrsorfal irányába.

A NER első politikai elítéltjeként, saját elhatározásból úgy döntöttem, hogy ez lesz az utolsó felszólalásom ebben a sokkal szebb sorsra érdemes intézményben. Engem ültettek a vádlottak padjára, de ez a történet nem rólam szól. Ez a történet a megfélemlítésről szól.

 

Azt hiszik, hogy a felfüggesztett börtönbüntetéssel el tudnak engem tántorítani attól, hogy ott legyek, amikor kimegy a nép az utcára?! Azt hiszik, hogy félek az újabb koncepciós eljárásuktól? Tegyenek börtönbe, ha akarnak! Most már tényleg egy hajszál választ el tőle.

 

Életem végéig büszke leszek arra, hogy ez a korrupt, elnyomó, aljas rendszer elítélt engem azért, mert kiálltam Önök ellen és felemeltem a hangom. Annak a rendszernek, amely annyira fél, hogy börtönnel fenyegeti a tiltakozókat, meg vannak számlálva a napjai.

 

A parlamentből én most önszántamból elmegyek. De nemsokára önök fognak

– mondta búcsúbeszédében a politikus.

Fekete-Győr András a beszéde után kivonult az ülésteremből, a Momentum teljes frakciójával együtt. Fekete-Győr mandátumát Cseh Katalin korábbi EP-képviselő veszi át.