Ötöslottó: elvitték a rekordnyereményt

Egy szerencsés játékos 6,6 milliárd forintot nyert.

Az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

Nyerőszámok:

Az e heti főnyeremény 6,613 milliárd forint volt, egy telitalálatos szelvény született.

A négyesekre (147 darab) 545 925 forintot, a hármasokra (10 767 darab) 9845 forintot, a kettesekre (189 166 darab) 1720 forintot fizetnek.

Az ötös lottó 67 éves történelmének eddigi legnagyobb főnyereményét viheti haza a szerencsés győztes, akinek a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál, és rendelkeznie kell egy Magyarországon nyitott folyószámlával. 300 millió forint feletti nyeremények esetén az úgynevezett nagynyertes-vonalat lehet hívni, ami a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható.

A Szerencsejáték Zrt. azt közölte a húzás után: idén már harmadszor született telitalálat Magyarország legismertebb lottójátékán. A közlemény szerint utoljára negyed évszázaddal ezelőtt fordult elő, hogy egy éven belül kétszer volt csúcsnyeremény az ötöslottón, vagyis rendkívül ritka jelenség. A megnyert összeg utoljára idén februárban volt hasonlóan magas, és mostanáig a február 24-i telitalálat volt a játék legnagyobb kifizetett nyereménye.

Az eddigi nagy nyertesek a nyeremény felvételekor anonim módon kitöltött kérdőívek szerint úgy nyilatkoztak, hogy nem terveznek komolyabb változást a mindennapjaikban a nyeremény miatt, legfeljebb szabadságot vesznek ki és aztán visszatérnek a megszokott kerékvágásba. Arra a kérdésre, hogy mire költenék a pénzt, a legtöbben az ingatlanfelújítást vagy vásárlást, valamint az utazást, autót és a jótékony célt adták meg. Ha a nyertes nyitott rá, most is lesz lehetősége kitölteni az anonim kérdőívet – tették hozzá.

Kapcsolódó
Ön mire költené el a hat és fél milliárdos lottófőnyereményt? – adunk néhány tippet
Szombaton este gazdára találhat az ötös lottó valaha volt legnagyobb főnyereménye. De mire lehet elkölteni ilyen irdatlan sok pénzt?