Egy nagykanizsai állatmenhely kiürítéséről döntött a kormányhivatal

Felfüggesztették a telep működési engedélyét.

Felfüggesztette működési engedélyét és a nagykanizsai állatmenhely kiürítéséről határozott a Zala Vármegyei Kormányhivatal. A telepet működtető Élettér Állat- és Természetvédő Egyesületnek 30 napja van, hogy az állatok elhelyezéséről gondoskodjon. A határozat végleges, fellebbezésnek helye nincs – írja a zaol.hu.

A Zala Vármegyei Kormányhivatal október 9-én tartott utóellenőrzést a telepen, ahol azt vizsgálták, hogy a menhelyet működtető egyesület felszámolta-e a korábban szóvá tett hiányosságokat. A lap információi szerint az állatmenhelyen lévő kennelek padozata nem felelt meg a jogszabályban előírtaknak, és a szennyvíz kivezetéséről és elvezetéséről sem gondoskodott a fenntartó.

Nem véletlenül terjesztettük augusztusban a közgyűlés elé a problémát, akkor még lehetett volna érdemben tenni valamit, akár önkormányzati segítséggel, de felszámolhattuk volna a hiányosságokat

– mondta Bata Hajnalka a Fidesz-frakció képviseletében.

Hogy mi lesz most a menhelyen lévő állatokkal, hová kerülnek ideiglenesen a kutyák és a macskák, arról a lapnak nincs információja.