Magyar Péter öccse szerint nem pártmédiát csinálnak a Tiszának

Van véleménye Vogel Evelinről is, amit az interjúja nem árnyalt, hanem megerősített.

2008-ban kezdtem gyakornokként az újságírói pályafutásomat. A bátyám 2024 februárjáig csak a közélettel hardcore szinten foglalkozók körében volt úgy ahogy ismert. Nem értem hát, hogy miért nekem kell magyarázkodnom, ha a média területén kezdek valamibe

– mondta a Magyar Márton, Magyar Péter öccse a velük csupán névrokon Magyar Hangnak. Magyar Márton nemrég céget alapított Kontroll Média Szolgáltató Kft. néven, de szerinte ez nem pártmédia lesz a Tisza Pártnak.

Híreket is közlünk majd, publicisztikákat is megjelentetünk, ám ezek mellett jó pár, a hagyományos médiában szokatlan dologgal is előrukkolunk, úgyhogy inkább csak simán weboldalnak nevezném magunka

– tette hozzá.

A Kontroll független műhely, én pedig minden ellenkező híresztelés ellenére soha nem voltam Péter sajtósa, mi több, soha nem folytam bele a párt ügyeibe sem. Egyetlen »bűnöm«, hogy testvérként segítettem a testvéremnek, amiben tudtam. Tisztában vagyok vele, hogy a látszat mást mutat, ennek pedig annyi az oka, hogy a kezdetekben az újságírók engem kerestek, ha tőle akartak interjút kérni, egyszerűen azért, mert az én telefonszámom volt meg nekik. Én pedig továbbítottam a kéréseket. Úgyhogy az égvilágon semmi okát nem adtam, hogy letiszatévézzenek minket.

Szerinte nem is kérdés, hogy lehet-e majd kritizálni Magyar Pétert a Kontroll műsoraiban. Magyar Márton négyszáz emberrel ült le, mielőtt elkezdett céget alapítani. Azt, hogy mekkora összeg jött össze, ő se tudja, mert az asztalokat, nyomtatókat, székeket mind támogatásként kapták, a kezdőtőke pedig a babaváró hitelük maradéka volt.

Nem ismerem jól Vogel Evelint, noha többször találkoztam vele, mint Varga Judittal. De van róla véleményem, az interjú ezt nem árnyalta, hanem alátámasztotta. Annak, amiről beszélt, egy része igaz, a többi meg nem. Viszont a bátyámat szerintem rosszul érintette, mert nem hitte volna, hogy ez megtörténhet.

– mondta arra, hogy megnézte-e a Vogel-interjút. Egyébként igen, mert egy volt kollégája készítette, kíváncsi volt rá. Magyar korábban a HírTV riportere is volt.