Több pénzt ad a kormány a Hyderábádi Szent Erzsébet Kórházra

Megszületett a döntés. Varga Mihálynak azonnal lépnie kell.

Megjelent a Magyar Közlönyben az Orbán-kormány határozata a Szuverén Máltai Lovagrend pakisztáni humanitárius projektjének támogatásáról a Hungary Helps Program keretében. A pakisztáni Hyderábádi Szent Erzsébet Kórház központjának létrehozásához Varga Mihály pénzügyminiszternek – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bevonásával – kell gondoskodnia (kincstári díjakkal együtt) több mint 54 millió forint többletforrás biztosításáról.

A pénzügyminiszternek a pénzt azonnal elő kell teremtenie, a külgazdasági és külügyminiszternek pedig ezt követően azonnal gondoskodnia kell az adomány átnyújtásáról a kedvezményezettnek.

A Hungary Helps Programot 2017-ben indította el a kormány, azzal a céllal, hogy hatékony támogatást tudjon nyújtani a válságövezetekben és a természeti katasztrófahelyzetekben. A program koordinációjáért az Azbej Tristan vezette, üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkárság felel, a szakmai megvalósítását a Hungary Helps Ügynökség végzi. Azbej Tristan néhány napja számolt be arról, hogy megkapta a Szuverén Máltai Lovagrend Pro Merito Melitensi nagykeresztjét, ami a civileknek adható legmagasabb kitüntetés.

Ugyanezt az elismerést kapta Sulyok Tamás államfő, amikor szeptember közepén a Sándor-palotában fogadta a Szuverén Máltai Lovagrend nagymesterét. Fra’ John T. Dunlap a Magyar Érdemrend nagykeresztje a nyaklánccal és az arany sugaras csillaggal kitüntetést kapta, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére, Magyarország és a Szuverén Máltai Lovagrend közötti kapcsolatok elmélyítéséért, valamint hazánk jó hírnevének erősítését szolgáló tevékenysége elismeréseként adományozott az államfő.

A kormány egyébként döntött arról is, hogy szigorítja a vendégmunkások foglalkoztatását, illetve megszületett a határozat arról is, hogy nagykövet lett Fürjes Balázs is.