Gyurcsány: A péniszpolitizálás elleplezi az ordenáré gondolatokat

A DK elnöke szerint nagy a baj, ha „a haza dolgai férfi nemiszervek bemutatására kezdenek el koncentrálódni”.

Fogadjunk, hogy arra önök sem számítottak, hogy a magyar közélet egyik legfontosabb kérdése most már egy hete, hogy az egyik ellenzéki pártvezetőnek vajon milyen ágyéka van és azt hogyan lehet a közbeszéd részévé tenni

– fogalmazott keddi élő Facebook-bejelentkezésében Gyurcsány Ferenc, aki egyúttal kritizálta, hogy „péniszpolitizálás váltotta fel a konzervatív oldalon a nemzeti politizálást”.

A DK elnöke szerint a konzervatív politikusok tévúton járnak azzal, ha közös ügyeink legfontosabbjának vélik a választóközönség szórakoztatását azzal, hogy elleplezzük az ordenáré gondolatokat. „Egyik és másik politikusnak milyen az arányérzéke, a stílusérzéke, hogy mennyire nem képes ellenállni az önmaga megmutatásának, hát ez az ő dolga. […] Igen nagy baj van, hogyha a haza dolgai férfi nemiszervek bemutatására kezdenek el egyre inkább koncentrálódni. Ez olyan fajta eltorzulását mutatja a magyar közéletnek, amelyből nincsen normális holnap vagy élhetőbb ország” – fogalmazott a politikus.

Gyurcsány szerint az ország vezetésére jelentkezőknek érteniük kell, hogy nem lehet mocsokban fürdetni a jövő reményét, mert, aki így tesz, előbb-utóbb mocsokban fogja fürdetni magát az országot is.

Talán térjünk vissza a hazafias politizálás tisztességes programjához. Én legalábbis ezt tanácsolnám magunknak és ezt tanácsolnám magunkon kívül az egész országnak

– zárta szavait a DK elnöke.