A Facebookon keres orvosokat az érdi szakrendelő igazgatója

Azt írja, több szakrendelésen is kétségbeejtő a helyzet.

Ha valakinek, akkor Önöknek bizonyosan nem kell ecsetelnem, milyen orvoshiánnyal küzdünk itt a Romicsban. Alig tudnék kiemelni olyan szakmát, ahol ne tudnánk azonnali belépéssel felvenni szakorvost, szakorvosokat

írja Facebookon az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény igazgatója. Bárány Zsolt hozzáteszi, sok szakrendelésen kétségbeejtő a helyzet.

A szakmák, ahová leginkább keresnek orvost Érdre:

ortopédia, neurológia, diabetológia, reumatológia, nőgyógyászat, szemészet, urológia.

Bárány Zsolt azt írja, „a hagyományos (=elavult?) módszerek, a hirdetések látványosan nem hozzák meg a várt eredményt, a közvetlen keresések (orvos-igazgató, főigazgató kapcsolatokon keresztül próbál direktben fejvadászkodni stb) szintén kudarcot vallottak”.

Hozzáteszi, a bejegyzések alatt általában letiltja a kommentelési lehetőséget, ám most kivételt tesz, hogy minél többen megosszák az „álláshirdetést”.

Helyzetünk a fent felsorolt szakrendelések esetében több, mint kétségbeejtő

– indokolja a szokatlan kérést.

Bárány Zsolt nyáron szintén a Facebookon adott hangot csalódottságának, Takács Péter egészségügyi államtitkár kijelentésére reagálva.

Az igazgatóval tavaly februárban – azok után, hogy felmondott a rendelő műtőssegédje – hosszabban is beszélgettünk a 120 ezer ember ellátásáért felelős, érdi szakrendelőről:

Kapcsolódó
Nem lőné le az aranytojást tojó tyúkot az érdi szakrendelő igazgatója, aki szerint nincs jobboldali és baloldali tüdőrák
120 ezer ember ellátásáért felel az érdi szakrendelő, amelynek vezetője nemcsak gyógyítani, hanem informálni is akarja a betegeket – ezért írja ki például a Facebookra, ha nincs nőgyógyász, onkológus vagy műtőssegéd. Interjú Bárány Zsolttal, aki azt is elárulta, miért nincs szüksége a megyei jogú városnak kórházra, de még CT-re vagy MR-re sem.