Jelent a Szuverenitásvédelmi Hivatal: a Transparency International átláthatatlan és káros Magyarország számára

Több hónapos vizsgálat zárult le.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal (SZH) honlapján hétfőn megjelent egy jelentés a Transparency International Magyarország Alapítvány (TIM) tevékenységével kapcsolatban.

Ezekben az alábbi megállapításokat tette:

Az SZH jelentése szerint a korrupció-érzékelési index és annak felhasználása a dezinformáció minden formai kellékével rendelkezik, dezinformációnak tekinthető, mivel alkalmas arra, hogy valótlan állításokat igaznak tüntessen fel.

A TI által évente közreadott korrupció-érzékelési index módszertana manipulatív, a módszertan a korrupció-érzékelési indexet alkalmassá teszi arra, hogy azzal országok nemzetközi megítélését befolyásolják. A TIM ennek a tudományosnak álcázott felmérésnek a kommunikációjával próbálja Magyarországot és a magyar államigazgatási szerveket rossz színben feltüntetni. A szervezet az Európai Bizottságnak készített, dezinformációt tartalmazó árnyékjelentéseivel valódi politikai, gazdasági és társadalmi károkat okoz Magyarországnak. Az „árnyékjelentések” elkészítésének módszertana a magyar társadalom számára rejtve marad, miközben az erre épülő dezinformációs kampány Magyarország politikai és gazdasági érdekérvényesítő képességének korlátozására tesz kísérletet a nemzetközi térben.

Múlt héten a HVG nyomán megírtuk, hogy

A Szuverenitásvédelmi Hivatal éves büdzséjét nemrég több mint 6 milliárd forintra emelték.

Kapcsolódó
Hízik a Szuverenitásvédelmi Hivatal büdzséje: milliárdos irodabérlés, 14 fős elnöki titkárság, elektromos kisteherautó
A Lánczi Tamás vezette szervezet költségvetése a Gazdasági Versenyhivatalt is lekörözte.