Szakértő: Magyar Péter ellen „összeorbánozása” működhetne

A fideszes botrányokat az erőforrás hiánya miatt nem tudja az ellenzék meglovagolni.

Miközben a hétfői Magyar Nemzet arról értekezik, hogy formálódik Gyurcsány Ferenc és Magyar Péter koalíciója, Bőhm Kornél kríziskommunikációs szakértő a hvg360-nak éppen arról beszél, hogy a Tisza Párt elnökét nem lehet „összegyurcsányozni”.

Noha a kormányoldal sajtójának nagy a gyakorlata a  karaktergyilkosságokban, Magyar ellen még nem találták meg a csodafegyvert, ráadásul ő nagyon agresszíven visszatámad, amire Magyarországon eddig nem igazán volt példa.

Kifejezetten agilis, erős, esetenként erőszakos, és mindenre válaszolni akar. Ez egy eddig nem látott stratégia.

Minden támadást felhasznál, kiforgat, az ágyéka körüli felhajtásra is gyorsan reagált, szóhasználatával kicsorbította az eredeti támadás élét. A támadások szimpatizánsai hitét nem megingatta, csak erősítette. Ezért nehéz támadni Orbán Viktort is, akitől a stabil bázisa már nem pártol el.

A Karaktergyilkosság című könyv szerzője szerint Magyar iszonyú tudatosan utasítja el, hogy összeboronálják Gyurcsány Ferenccel, vele szemben inkább működő politika lehetne az „összeorbánozása”, számára az lenne az igazi csapás, ha valahogy rá tudnák aggatni, hogy a Fidesz embere, valójában Orbán kottájából játszik.

A kríziskommunikációs szakértő szerint a fideszes botrányokat az erőforrás hiánya miatt nem tudja az ellenzék meglovagolni, hiszen már ahhoz is rengeteg pénz kell, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuttassák az információt. Hiányzik az összehangoltság is, hiszen legalább két külön blokk alakult ki, a Magyar Péter-féle Tisza és mindenki más, miközben egy összehangolt, strukturális támadáshoz együttműködés kellene. Ha nincs központi rendezőelv vagy egy ezzel foglalkozó, központi csapat, akkor csak a Facebook-mémek, érdektelen sajtótájékoztatók maradnak, amikkel nem lehet messzire jutni.