Végre megvalósulhat a nagy ötlet: nyilvános vécé a Margitszigeten

Ismét szétosztottak egymilliárd forintot a budapestiek.

A budapestiek eldöntötték, hogy idén mire költsünk egymilliárd forintot a közösségi költségvetés keretében! 13 új projekt valósul meg

– írta ki a Facebook-oldalára szombaton Karácsony Gergely.

Az úgynevezett fővárosi közösségi költségvetésből eddig 17 projekt valósult meg teljes mértékben, 11 már részben megvalósult, 12 ötlet van tervezési vagy kivitelezési fázisban, 11 pedig előkészítési fázisban. A budapestiek döntése alapján ezúttal 13 új projekt valósul meg fővárosi közösségi költségvetési forrásból. Október 7-ig lehetett szavazni 175 olyan ötletre, amiket korábban szintén budapestiek nyújtottak be a fővárosi önkormányzatnak. A nyertes ötletek részletes listáját itt találja.

Az összesen egymilliárd forint felhasználásáról az idén több mint 29 ezren szavaztak. Az online és offline beérkezett szavazatok összesítését követően kategóriánként a legtöbb szavazatot kapott ötletek valósulhatnak meg a rendelkezésre álló keretösszeg erejéig.

A szavazás idén is öt kategóriában zajlott, legnagyobb számban „Helyi kis ötletekre” lehetett szavazni. Ezeknek az ötleteknek már a szavazólapon van konkrét helyszíne, és maximum 50 millió forintból megvalósíthatók. A szavazólapon szintén konkrét helyszínnel rendelkező, de már maximum 120 millió forintos ötletenkénti kerettel a „Helyi nagy ötletek” kategóriában két nyertes pályázat akadt. Továbbra is lehetett olyan ötletekre is szavazni, aminek konkrét helyszíne nincs meghatározva, vagy akár több helyszínre is vonatkozhat. Ezek a kategóriák a Zöld Budapest, az Esélyteremtő Budapest és a Nyitott Budapest – ezekben egy-egy pályázat nyert.

A győztes ötletek a főpolgármester Facebook-oldalán is megtalálhatók:

A Helyi kis ötletek kategória győztesei:

A Helyi nagy ötletek kategória győztesei:

A Zöld Budapest” kategória győztese:

Az Esélyteremtő Budapest kategória győztese:

A Nyitott Budapest kategória győztese: