Erős rendőri védelem áll a vitnyédi majornál, ahol a kormány szerint nem menekülttábor épül

Kerítés, tiltótábla, őrség, nagyon védik a határmenti menti falvakban indult építkezéseket.

Folyamatos és erős rendőri őrizettel tartják távol a bámészkodókat és az újságírókat attól a vitnyédi majortól, ahol a kormány állítása szerint diáktábor és nem pedig menekültközpont épül.

A Nyugat.hu munkatársai a napokban újra felkeresték az osztrák határhoz közeli települést, és azt találták, hogy a hermetikusan elkerített területen gőzerővel folynak munkálatok, és közben olyan távol helyezték a kerítést, hogy még a feliratokat sem lehet kifürkészni, hogy milyen piktogramokat helyeztek ki az épületekre.

A lap egy hónapja tudósított először a helyszínről, a vitnyédi Csermajorból, ahol a hírek szerint 500 fős menekülttábort építenek egy korábbi iskola helyén. A kormány konzekvensen tagadja, hogy ez lenne a cél, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter például azt állította,  diákok számára újítják fel az épületeket.

A lap szerint Vitnyéd mellett egy másik helyszínen is menekülttábor lesz. Mint írták, Écsen a Rábaring környékén mindenütt ugyanolyan táblák fogadják az érkezőket, mint a vitnyédi Csermajorban. Ezeket táblákat helyezték ki, hogy megtiltsák a belépést: „magánterület, a tulajdonos engedélye nélkül belépni tilos”. A Rábaring bejáratát lezárták, a kapuban konténerben berendezett iroda és őrség tartja távol a hívatlan vendégeket.