Magyar Péter: Cáfoltuk azokat a nyilatkozatokat, hogy a Tisza Párt nem akar felelősséget vállalni

Pártja annak alapján döntött az előterjesztésekről, hogy mi szolgálja Budapest érdekeit.

A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén megdőlt a teória, nem jött létre sem a Fidesz-Tisza, sem a Karácsony Gergely-Tisza Párt nagykoalíció

– jelentette ki Magyar Péter, a fővárosi közgyűlés pénteki alakuló ülése után tartott sajtótájékoztatón.

A Tisza Párt elnöke azt mondta, pártja annak alapján döntött az előterjesztésekről, hogy mi szolgálja Budapest érdekeit. „A jövőben is így fogunk tenni” – szögezte le, majd úgy folytatta, munkájukkal cáfolták azokat a nyilatkozatokat, amelyek szerint a Tisza Párt nem akar felelősséget vállalni. A szervezeti és működési szabályzatról (szmsz) szóló döntés elnapolásával kapcsolatban úgy fogalmazott: pártokon átívelő egyetértés alakult ki arról, hogy a közgyűlésnek valós jogosítványokat kell kapnia.

Ordas Eszter, a Tisza Párt fővárosi frakcióvezetője azt mondta, hogy a képviselőcsoport minden tagja vállalt bizottsági munkát. Ő is azt hangsúlyozta, hogy ez is a felelősségvállalást jelzi. Hozzátette, hogy főpolgármester-helyettest állítani nem az ő dolguk, hanem a főpolgármesteré.

A korábbi hírek egyébként nem Tisza-Fidesz vagy Karácsony Gergely-Tisza paktumokról szóltak, hanem egy esetleges Tisza-LMP-Kutya Párt koalícióról. Az erről beszámoló 444 két héttel ezelőtt azt írta, a terv az lett volna, hogy a 33 tagú közgyűlésben 16 mandátummal rendelkező három ellenzéki párt kész helyzet elé állítaná Karácsony Gergely főpolgármestert.

Kapcsolódó