A BKK-rendészetről is szavazni fognak

Vitézy Dávid benyújtotta a kampányban nagy port kavart BKK-rendészetről szóló javaslatát, amely indoklása szerint azt hivatott biztosítani, hogy a közösségi közlekedést jogszerűen, az utazási feltételeket betartva használók atrocitásoktól mentesen, tiszta környezetben utazhassanak.

Vitézy Dávid benyújtotta a kampányban nagy port kavart BKK-rendészetről szóló javaslatát, amely indoklása szerint azt hivatott biztosítani, hogy a közösségi közlekedést jogszerűen, az utazási feltételeket betartva használók atrocitásoktól mentesen, tiszta környezetben utazhassanak. A kampányban Karácsonyék hajléktalanellenséggel vádolták meg Vitézyéket emiatt.

Emellett megválasztják a tanácsnokokat és a bizottsági tagokat is: a várakozások szerint a Tisza Pártnak két tanácsnoki pozíciója lesz és Vitézy Dávid elnökli majd Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottságot.

Ugyanakkor Karácsony nem jelölt magának helyettest, mivel elmondása szerint senkinek sincs meg a 17 fős szavazattöbbsége, akikkel ő maga együtt tudna vagy akarna dolgozni.

Emellett módosulhat a Szervezeti és Működési Szabályzat (szmsz) is: Karácsony 19 jogkörét készül átadni szakbizottságoknak.

Az ülés perceken belül kezdetét veszi. A képviselők és a főpolgármester most vonulnak be a terembe, Bede Zsolt, a kormánypárti főkötekedő, a Vadhajtások szerzője beszólogatva lohol a nyakukban.