Orbán Viktor szabad bejárást kapott a Sándor-palotába

Lánczi Tamásnak elég felmutatni a személyijét.

Az országos rendőrfőkapitány utasítása után Orbán Viktor miniszterelnök mostantól személyazonosság-ellenőrzés és csomagátvizsgálás nélkül látogathatja a Sándor-palota épületét, áll a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

A be- és kiléptetés rendjének megváltoztatása után a köztársasági elnöki hivatalba ellenőrzés nélkül járhat még az Orbánnal érkező személyzet, Kövér László házelnök és kísérete, a TEK főigazgatója és Sulyok Tamás államfő családja is. A védett személlyel együtt összesen két fő személybiztosító léptethető be.

Személy- és csomagátvizsgálás mellőzésével, de szükség esetén személyazonosító okmány felmutatásával léphet be Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke, továbbá ily módon juthat be Matolcsy György jegybankelnök, Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány miniszterei is. Könnyített úton mehet be az Alkotmánybíróság elnöke, a Kúria elnöke, a megbízólevél átadására érkező nagykövet és a delegáció tagjai, az Állami Számvevőszék elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, az Országos Bírói Tanács elnöke, az alapvető jogok biztosa és az Integritás Hatóság elnöke is.

Mindenki más csak a belépőkártya és a személyazonosság ellenőrzése, valamint technikai személy- és csomagátvizsgálás után, a biztonsági előírásoknak megfelelően látogathatja Sulyok Tamást.