Magyar Péter: Ami Orbán Balázs mondataiban elhangzott, az a legalja

Beszélt a Karácsonnyal zajló vitájáról és a volt barátnője interjújáról is.

Barátságos hangnemben beszéltek egymással, és kicsit meg is lepődött Karácsony Gergely interjúján Magyar Péter, miután megegyeztek, hogy egyelőre nem tudnak megállapodni, ezért nem jelentenek be semmit, mondta el a politikus a Telex interjújában. Elmondta, hogy javasolta Karácsonynak, hogy keressen meg minden frakciót, és mindenki jelöljön egy főpolgármester-helyettest a Fidesszel együtt. Szerinte ez csődközeli helyzetben segítette volna a város működését.

Magyar szerint egyébként Vitézy Dávid nagyon jó szakember, de neki is vannak kétségei azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz embere volt-e. Nem tökéletes jelölt, de kik vagyunk mi, hogy megmondjuk? Az a jogszabály, hogy egyet meg kell választani a főpolgármester-jelöltek közül. Igazából nincs választék.

– mondta Magyar.

Orbán Balázsról azt mondta, hogy ami elhangzott ezekben a mondatokban, az a legalja. Szerinte még az utódpárt sem mert ilyet mondani 56-ról. Magyar szerint 2010 óta volt egy váltás, a miniszterelnök egyre kevésbé tartott nagy beszédeket október 23-án, egyre kevésbé lett fontos ez a nap és 1956 emlékezete, majd a magyar kormány is egyre oroszbarátabb lett.

Arról is beszélt, hogy februárban, amikor kilépett a Fideszből, azt érezte, hogy változnak majd a dolgok, de nem ez történt. Most viszont azt látja, hogy nyíltan szembe lehet köpni a magyar történelem legszebb napjait, és a Fidesz vezetése nem áll fel, hogy ezt az embert ki kell rúgni. Később feltette a kérdést, hogy a Fidesz vajon november negyedikén tartja-e majd az október 23-i ünnepségét.

Magyar szerint semmilyen hatása nem lesz a Vogel Evelin-interjúnak, de nem akarja minősíteni a volt barátnőjét. Szerinte ehhez az interjúhoz képest még a volt feleségével készült interjú is színvonalas volt. Szerinte szomorú, hogy ő nem beszél Orbán Viktor magánéletéről, volt korábban pár kiszólása, amiket meg is bánt, de ő nem süllyed ilyen szintre.

Elmondta, hogy szerinte nem lehet összehasonlítani azt, hogy ő egy kétperces felvételt készített a volt feleségéről, ami egy óriási korrupciós ügyről szól, azzal, hogy STASI-szerűen rögzítette pénzért a volt barátnője a Tisza eseményeit. Abban biztos, hogy ezeket nyilvánosságra fogják hozni, de ezeken nem lesz semmi.

Azt elismerte, hogy valóban adott Vogel Evelinnek iratokat, pendrive-ot és laptopot, hogy tegye el őket, mert tájékoztatták, hogy az ügyészség épületében bármit lefoglalhatnak, és ezeken másolatok voltak a felvételről, a párt építésének folyamatáról voltak rajta dokumentumok.