Szentkirályi Alexandra: Vitézy Dávidra is nemet mond majd a Fidesz

Szerinte Vitézy Dávid – akinek a javára visszalépett a választás előtt két nappal – elárulja a jobboldali választóit.

A Magyar Nemzetnek Szentkirályi Alexandra, a kormánypártok leendő fővárosi frakcióvezetője azt mondta: tiszteletben tartják, hogy a budapestiek Karácsony Gergelyt választották meg egy balliberális közgyűlési többséggel, de a főpolgármesternek kell olyan helyettest jelölnie majd, aki mögött a közgyűlés fel tud sorakozni. A Fidesz ugyanakkor nem szavaz meg általa jelölt személyt és a pozícióra sem javasol senkit, Vitézy Dávidot sem.

Nem azért tettem egy lépést hátra és a budapestiek, a fideszes szavazók nem azért húzták rá júniusban az X-et, hogy Vitézy Dávid Karácsony Gergely helyettesét váltsa le. Vitézy Dávid azt ígérte, hogy Karácsony Gergelyt akarja leváltani. Ehhez képest, ami most történik, az a saját választóinak és ezen belül a jobboldali választóknak a durva arculcsapása és elárulása. A főpolgármester-helyettesség az új harminc ezüstpénz a szememben.

Nem jelölnek a cégvezetőket, igazgatósági tagokat sem, mert úgy látják, amit nyílt pályázatnak hívnak, az álszent színjáték. Karácsony Gergely és Magyar Péter látszólag pályáztatják ezeket a pozíciókat, ám a főpolgármester leleplezte magát a minap, amikor bejelentette, Magyar Péter kérésére meghosszabbítja a pályázatok leadásának határidejét, noha már 600 pályázat érkezett.

Szentkirályi Alexandra erre azért volt szükség, mert valójában Karácsony Gergely és Magyar Péter háttéralkujának függvénye lesz, miként osztják le tisztségeket, amíg az utolsó szálakat nem varrják el a szivárványkoalíció ügyében, nem döntenek a pályázatokról.