Magyar Péter arról kérdezte Orbán Viktort, van-e közös üzletük Putyinnal strómanokon keresztül

A Tisza Párt elnöke szerint ideje tiszta vizet önteni a pohárba.

Magyar Péter – olykor nehezen ellenőrizhető állítások alapján – vádiratnak beillő kérdéseket tett fel Orbán Viktornak, akitől arra várt választ, hogy kinek dolgozik kormánya. Közösségi oldalán a Tisza Párt elnöke számonkérte a kormányfőn, hogy még mindig helyén van politikai igazgatója, Orbán Balázs.

Tényleg a Rogán Antal által rendelt közvélemény-kutatás eredményére kell várni, hogy ilyen hazaáruló mondatok után azonnal kirúgja az egyik janicsárját?

Szóvá tette, hogy az orosz hackerek külügyi tárca szervereit érintő támadása ellenére Szijjártó Péter is még mindig a helyén van, senkit nem vontak büntetőjogilag felelősségre, noha az oroszok rengeteg szigorúan titkos, bizalmas nemzetbiztonsági információhoz, NATO-dokumentumokhoz jutottak hozzá közvetlenül Ukrajna megtámadása előtt.

Magyar Péter érthetetlennek tartja

Arra kérte a kormányfőt, számoljon be a magyar embereknek az Európa egyik legnagyobb gázkereskedő cégéhez, a svájci székhelyű MET Holdinghoz fűződő üzleti kapcsolatairól.

Csak nem Svájcban és Szingapúrban van elásva az a bizonyos kutya, ami alapján megérthető az önök Oroszország-politikájában bekövetkezett 180 fokos fordulat?

Ki az ön strómanja az orosz gázzal előszeretettel kereskedő cégben?

Szerinte a kormányfőnek beszélnie kellene arról, miként lettek magyar tulajdonosai egy olyan svájci cégnek, amelynek tavaly 24 milliárd euró, majd 10 ezer milliárd forint volt az árbevétele és több volt a nyeresége, mint a MOL-nak és az OTP-nek együtt.

Magyar Péter szerint a Fidesz az utóbbi években minden lehetséges formában meggyalázták a magyar történelem talán legfényesebben csillogó 13 napját, a sok száz kivégzett és a sok ezer bebörtönzött honfitársunk emlékét. Azt írta: most Orbán Balázzsal közösen gyalázták meg többek között Brusznyai Árpád kivégzett veszprémi tanár, Tóth Ilona kivégzett orvostanhallgató, Mansfeld Péter 18 évesen kivégzett forradalmár és a saját párttársuk, az életfogytiglani börtönre ítélt Wittner Mária, valamint a 15 éves Szeles Erika vöröskeresztes önkéntes emlékét, akit 1956. november 8-án lőttek le az oroszok, miközben a sebesült honfitársát próbálta ellátni a Blaha Lujza téren.

Magyar Péter írása végén emlékezetette a miniszterelnököt arra, hogy a Btk. szerint az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, hazaárulást követ el, ami öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.