A XVI. kerület fideszes polgármestere saját ügyeletet szervez október 1-jétől

Keddtől az önkormányzat 24 órás ügyeletet üzemeltet. Kerületen kívülieknek fizetős lesz az ellátás. Extrém sürgős esetben gyermekellátást is biztosítanak.

Orvosi ügyelet volt, van és lesz a XVI. kerületben

jelentette be a Facebookon Kovács Péter, a kerület fideszes polgármestere.

Mint ismert, október 1-jétől új ügyeleti rendszer lép életbe a fővárosban is. Keddtől az Országos Mentőszolgálat szervezi a felnőtt ellátást, 15 kijelölt ügyeleti központban, háromban pedig gyermekügyeleti ellátás lesz.

A XVI. kerület polgármestere azonban úgy tűnik, nem elégedett az új rendszerrel, és különutas megoldást választott. Kovács Péter azt írta, „mivel a mentőszolgálat Budapest 23 kerületében csak 15 helyen jelölt ki ügyeleti pontot, voltak olyan kerületek, ahová nem jutott, így a XVI. kerületben se lesz a mentőszolgálat által üzemeltetett ügyeleti pont. A XVI. kerületi önkormányzat viszont továbbra is biztosítja a XVI. kerületben a lakók számára a 0-24 órás orvosi ügyeletet.”

Az ellátást azonban nem hívhatják ügyeletnek, ezért az új neve: Kertvárosi Sürgős Ellátás lesz. Extrém sürgős esetben gyermekellátást is biztosítanak, gyógyszerfelírás viszont nem lesz.

Az ellátást a szokott helyen, a Jókai utcai felújított szakrendelő épületében, a megszokott telefonszámon 06-70-333-6194 lehet elérni.

Így a kerületi lakóknak nem kell átmenniük másik kerültbe orvosi ügyeletre, továbbra is a kerület központjában juthatnak ellátáshoz

– írja a polgármester, aki hozzátette, hétköznap 8 és 20 óra között továbbra is lesz kivonuló szolgálat, míg a 20 órától reggel 8-ig terjedő időszakban, illetve hétvégén a mentőszolgálat vonul ki. A szakrendelő épületében a Kertvárosi Sürgős Ellátás keretében éjjel-nappal fogadják a pácienseket a hét minden napján.

Fontos kitétel, hogy a Kertvárosi Sürgős Ellátás fizetős szolgáltatás, igénybevételke alkalmanként ötezer forintba került, de a XVI. kerületi lakcímkártyával rendelkezők számára az önkormányzat fizeti az ellátást.

Kovács Péter júliusban élesen bírálta a Fideszt és a kormány egészségügyi döntéseit. A Telexnek adott interjúban többek között azt mondta,  rendet kéne tenni a kórházakban és a Fideszen belül is. KA polgármester szerint érdemes lenne elgondolkodni, hogy biztos jó-e az, ha minden fontos döntést egy személy vagy egy kör szeretne meghatározni.

Kapcsolódó
XVI. kerületi fideszes polgármester: Rendet kéne tenni a kórházakban és a Fideszen belül
Kovács Péter szerint azon is érdemes lenne elgondolkodni, hogy biztos jó-e az, ha minden fontos döntést egy személy vagy egy kör szeretne meghatározni.