Karácsony: Budapest felkészült az árhullám tetőzésére

„Szakembereink holnapra elkészülnek a földgáttal a Rómain, épül a mobilgát a Dagálynál, homokzsákokkal védjük a Margitszigetet, biztosítjuk az ívóvízellátást mindenkinek, stabil a szennyvízelvezetés és a szennyvíztisztítás a városban, a közlekedésben számos, gyakran kényelmetlen, de szükségszerű változás szolgálja a budapestiek biztonságát és az árvízi védekezést” – közölte szerda reggel a főpolgármester.

„Szakembereink holnapra elkészülnek a földgáttal a Rómain, épül a mobilgát a Dagálynál, homokzsákokkal védjük a Margitszigetet, biztosítjuk az ívóvízellátást mindenkinek, stabil a szennyvízelvezetés és a szennyvíztisztítás a városban, a közlekedésben számos, gyakran kényelmetlen, de szükségszerű változás szolgálja a budapestiek biztonságát és az árvízi védekezést” – közölte szerda reggel a főpolgármester. Karácsony Gergely hozzátette:

Ma reggel a BKV megkezdi a homokzsákok felhalmozását a Batthyány téri metróállomásnál, így is lehet olyan helyzet, amikor a metrónak ezt az állomást ki kell majd hagynia.

A főpolgármester tájékoztatása szerint mától lezárják a H5-ös HÉV alagúti szakaszát, ezért a HÉV a Batthyány tér helyett csak a Margit híd budai hídfőjéig, a felszínen kialakított ideiglenes végállomásig jár.

Karácsony Gergely jelezte, szerdán részt vesz az operatív törzs ülésén, ahol arról számol majd be a kormány képviselőinek, hogy Budapest megtette és ezután is teszi a dolgát higgadtan, szakszerűen.