Az osztrák vasúttársaság már fogad egyes vonatokat

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) szerda hajnaltól ismét fogad egyes vonatokat a hegyeshalmi határállomáson keresztül.

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) szerda hajnaltól ismét fogad egyes vonatokat a hegyeshalmi határállomáson keresztül. Ennek köszönhetően hajnaltól már közlekedhetnek az EuRegio-vonatok Győrből Bécsbe és Bécsből – Bruck an der Leitha állomáson át Győrig teljes útvonalon – közölte a Mávinform szerda reggel az MTI-vel.

A GYSEV szerint a szerdai üzemkezdettől a Sopron-Wiener Neustadt vasútvonalon újra közlekednek a vonatok. A railjetek, a bécsi EuroCityk és a Kálmán Imre EuroNight további intézkedésig csak Hegyeshalomig közlekednek, illetve onnan indulnak Budapest felé. A Keleti pályaudvar és Hegyeshalom között közlekedő nemzetközi vonatok a fennakadás végéig helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők.

Győri vagy hegyeshalmi átszállással biztosított az eljutás Bécsig, illetve Bécs felől Budapestig, azonban hosszabb eljutási idővel kell számolni.

A jelenlegi információk alapján a Bécsen túli, Salzburg felé lévő állomások még nem érhetők el vasúton. A heves esőzések és az árvízhelyzet miatt Ausztriában továbbra is lehet járatkimaradásokra, fennakadásokra és késésekre számítani. A Regiojet tájékoztatása szerint várhatóan szerdától ismét közlekednek a Regiojet-járatok Bécs-Hegyeshalom-Budapest között, – a 1065-ös számú vonat kivételével.

Szerdán még nem közlekedik a Bécsből 7:34-kor a Déli pályaudvarra induló RegioJet. A kialakult helyzet miatt még előfordulhatnak késések.

Csehországban a kiterjedt áradások miatt továbbra is korlátozzák még a vasúti forgalmat. A Metropol EuroNight Varsó-Budapest közvetlen kocsijai szeptember 19-ig nem közlekednek. A Hungária EuroCity mindkét járata Budapest-Berlin-Budapest között korlátozás nélkül közlekedik mindkét irányban.

Az árvízvédelmi készültség miatt lezárták a 10-es főút Neszmély és Süttő közötti szakaszát. A korlátozáshoz igazodva mától már csak Esztergom és Süttő között közlekednek az S74-es vonatok pótlóbuszai. Neszmély és Komárom között a Volánbusz menetrend szerinti járataival lehet utazni, melyeken elfogadják a vasúti jegyeket is.