Letartóztatták a férfit, aki úgy földhöz vágta öt hónapos gyerekét, hogy az belehalt a sérüléseibe

A férfi rács mögött marad, mert fennáll a veszélye, hogy megszökik vagy megfélemlíti a tanúkat.

A Békés Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt indítványozta egy 35 éves, békési férfi letartóztatását. Az elkövető olyan súlyosan bántalmazta a gyermekét, hogy a kisbaba belehalt a sérülésekbe.

Mint arról a 24.hu is beszámolt a múlt héten, a férfi egyedül maradt otthon az öt hónapos lányával, mert másik gyermeke (az áldozat ikertestvére) asztmás rohamot kapott, ezért kórházba szállították, és az anyja is vele ment. A békési házhoz nem sokkal később újra riasztották a mentőket: a lányával otthon maradó apa azt állította, leesett az ágyról a gyermeke, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen újra kellett éleszteni. Miután beértek vele a kórházba, az intézmény azonnal értesítette a rendőrséget, mert az orvosok megítélése szerint a gyermek sérülései nem származhattak abból, hogy leesett az ágyról. Az apa később beismerte, hogy földhöz vágta a gyereket, mert idegesítette a sírása.

Közleményében az ügyészség most azt írja, a nyomozás adatai alapján megállapítható, hogy a férfi 2024. szeptember 10-én este, a békési lakóhelyükön súlyosan bántalmazta öt hónapos leánygyermekét. A csecsemő életveszélyes sérüléseket szenvedett, majd két nap múlva a kórházban meghalt.

A Békés Vármegyei Főügyészség azért kezdeményezte a terhelt letartóztatását, mert a bűncselekmény nagy tárgyi súlya, magas büntetési tétele miatt fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani lehetett attól is, hogy a terhelt szabad lábon a tanúk megfélemlítésével vagy jogellenes befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Kapcsolódó
Meghalt a kórházban egy öt hónapos kislány, az apa bevallotta, hogy földhöz vágta
Azért tette, mert idegesítette a sírása, és nem tudott tőle aludni.