Az árvíz miatt határozatlan ideig tilos a belépés a gemenci erdőbe

Szeptember 18-tól határozatlan idejű erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt.

Szeptember 18-tól határozatlan idejű erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt. a Gemenci erdőre, valamint a Mohács és Paks környékén, a Duna hullámterében lévő erdőterületekre. Tették mindezt a közvetlen életveszély elhárítása és megelőzése, valamint az állatok védelme érdekében. A tilalom a csoportos és egyéni túrákra, és a vízitúrákra is vonatkozik.

A Gemenc Zrt. közleménye szerint a felázott erdőtalaj és a fakidőlések kockázata jelentősen megnőtt az utóbbi napokban, valamint a nyári gátak töve is felázott, ami miatt a hullámtéren belüli időszakosan ármentett területekre is betörhet a víz. A Gemenci erdő nyugati határán található, a Duna jobb parti árvízvédelmi töltésén Pörböly és Keselyűs között visszavonásig tilos tartózkodni, kizárólag a védekezésben részt vevő szakemberek használhatják a védműveket.

Mivel az elkövetkezendő időszak válságos napokat, heteket hoz az erdei állatok életébe, a vadállomány védelme érdekében már megkezdődött a vadvédelmi dombok feltöltése takarmánnyal.