Telefonhasználat a kormányülésen

Orbán Viktor miniszterelnök TikTok-oldalán tett közzé egy videót, amelyben elárulta, hogy a kormányülésen hová kerülnek a politikusok telefonjai. Elkobozzák, tilos bevinni, biztonsági szempontból lehetetlen, hogy bármilyen információ elektronikus úton kikerüljön a kormány ülésterméből.

Orbán Viktor miniszterelnök TikTok-oldalán tett közzé egy videót, amelyben elárulta, hogy a kormányülésen hová kerülnek a politikusok telefonjai. Elkobozzák, tilos bevinni, biztonsági szempontból lehetetlen, hogy bármilyen információ elektronikus úton kikerüljön a kormány ülésterméből. Ez egy levédett helyiség – mondta a miniszterelnök.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy mi történik azokkal, akik mégis beviszik a készülékeiket, a kormányfő megjegyezte, hogy a renitenst Pintér Sándor belügyminiszterre bízzák. Hozzátette, hogy ő személy szerint nem szeretne a kezei közé kerülni.

A felvetésre a belügyminiszter is reagált. Elmondta, hogy az intézkedésnek két oka is van, az egyik az, hogy ne zavarják meg a kormányülést a hívások, valamint biztonsági okokból is az ajtón kívül hagyják az okoseszközeiket, amely elmondása szerint azt garantálja, hogy az ott elhangzottak nem jutnak el illetéktelenekhez

Címkék: kormányinfó