Till Mátyás: Szeretnénk megtudni, hogy ki és miért vette el a kisfiunk életét

Till Tamás szülei képtelenek elfogadni fiuk halálát, új életcélt tűztek ki maguk elé.

Kedden a rendőrség sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a DNS-vizsgálat kétséget kizáróan igazolta, hogy Till Tamás holltestét találták meg augusztus elején egy bajai tanya melléképületében, a beton alá temetve.

Till Tamás 2000 májusában biciklivel indult el otthonról, de soha nem tért haza. Eltűnése az utóbi két évtizedben szülei mellett a nyilvánosságot sem hagyta nyugodni. Csak nemrég derült ki, hogy egy bajai vállalkozó állhat a bűncselekmény hátterében (hiszen azt a rendőrség is igazolta, hogy a fiú erőszakos halált halt, idegenkezűség által), ő azonban évekkel ezelőtt öngyilkos lett, így továbbra sem egyértelműek az eltűnés és a haláleset körülményei. Till Tamás szülei is ezt fájlalták a Borsnak adott nyilatkozatukban.

A feleségemmel új életcélt tűztünk ki magunk elé. Meg szeretnénk tudni, hogy ki és miért vette el a kisfiunk életét. Mégis, kinek árthat egy 11 éves, szolid kisfiú? Nyilván senkinek. Tomi sem bántott soha senkit. Mégis megölték

– mondta a lapnak Till Mátyás, az édesapa.

A férfi azt mondta, nem zuhanhatnak össze, mert akkor nem lesznek képesek az előttük álló feladatok elvégzésére. „A fiunk halálát már tudomásul vesszük, mert nem tehetünk mást, de képtelenek vagyunk elfogadni” – tette hozzá. Úgy gondolja, a rendőrségnél talán többet tudnak annál, mint amit nekik elmondtak, és hogy talán attól tartanak a hatóságok, hogy a többletinformációk alapján megkeresnénk bizonyos embereket.

A temetésről egyelőre nem akartak nyilatkozni, márcsak azért sem, mert a büntetőeljárás további vizsgálatokat igényel és ez eltarthat egy darabig.

Kapcsolódó