A Fidesz-frakció reagált a parlamenti mobiltiltás javaslatára

Nem túl bőbeszédű reakció.

Az ATV megkérdezte a Fidesz frakciót, támogatják-e a Momentum javaslatát arról, hogy a parlamenti képviselőknek le kelljen adni a mobiltelefonjaikat a parlamenti ülések alkalmával. A képviselőcsoport szűkszavűan csak annyit reagált:

A Fidesz-frakció álszentnek tartja a Momentum javaslatát.

A momentumos Bedő Dávid előterjesztésének felvezetése szerint a parlamenti mobiltiltásra egyebek mellett a magyar parlamentarizmus több évszázados hagyományai, az állam demokratikus működése, a nemzet szolgálata miatt van szükség.

A javaslat szerint a képviselőknek példát kell mutatniuk minden állampolgárnak, különösen a felnövekvő nemzedéknek. Mivel a különféle elektronikai eszközök használata megosztja figyelmüket, korlátozza őket abban, hogy teljes erőbedobással az országot érintő, releváns kérdések megvitatásával foglalkozzanak. Az Országgyűlés ezért felkéri a kormányt, hogy haladéktalanul tegyen meg mindent azért, hogy a mobiltelefonok, az internet elérésére alkalmas okoseszközök használatában korlátozott tárgyak legyenek a plenáris ülések alatt, az Országház üléstermében.

A Fidesz egyébként egy Facebook-videóval is reagált a momentumos felvetésre, a „Nocsak, ki beszél?” című videóban azt mutatják be, ahogy ellenzéki képviselők videóztak, mobiloztak korábban parlamenti üléseken.