Pénzt nem kímélve újítják fel a Lázár János-féle kastély felé vezető mellékutat

Kilométerenként mintegy félmilliárd forintot költ a munkálatokra a Magyar Közút.

Kilométerenként mintegy félmilliárd forintot költ a Magyar Közút egy olyan, négy számjegyű mellékútra, melyen alig van forgalom, de éppen Lázár János batidai kastélyához vezet – írta az Átlátszó.

A felújításról szóló örömhírt a Szeged365.hu írta meg, a Magyar Közútra hivatkozva. Eszerint „hamarosan útfelújítási munkák indulnak a 4413-as jelű Algyő-Maroslele összekötő út több mint 6 kilométeres szakaszán. Az összesen bruttó 3,3 milliárd forintos átfogó beruházás a nagyfai bekötőút és az M43-as autópálya felüljáró közötti részt érinti majd”.

A Közlekedési Információs Rendszer és Adatbázis (KIRA) szerint a 4413-as út, az algyői Tisza-híd és az M43-as között, közel 12 kilométer hosszú. Most ennek a felét újítják fel, a büntetés-végrehajtás nagyfai börtönéig

A munkák befejezése után az Algyő felől érkező busz közel 6 kilométeren keresztül zötyöghet majd, és lesz egy szakasz, ahol nagyobb sebességgel suhanhat. A Wikipédia szerint az Algyőről Ady Majorig közlekedő busz a 23,4 kilométeres távot jelenleg 44 perc alatt teszi meg. Naponta háromszor.