Czeglédy Csaba elindul a 2026-os választáson, Hende Csaba ellen

Abban gondolkodom, hogy függetlenként elindulok – írta a politikus.

Abban gondolkodom, hogy függetlenként elindulok másfél év múlva a választásokon. Még ellenzékből is többet tudnék tenni, mint a mostani képviselő. Természetesen a szociális ügyeket továbbra is segíteném intézni

– írta, Czeglédy Csaba keddi posztja alapján, az Úgytudjuk.hu. A szombathelyi önkormányzat független képviselője a Facebookon jelentette be, hogy elindul 2026-ban, a parlamenti választáson.

Czeglédy ezt egy, a szociális helyzet mélyrepülését firtató bejegyzésének végén közölte. Mint írta:

Arra jutottam, hogy városunknak, az itt élőknek még jobban tudnék segíteni, ha Hende Csaba helyett én lennék városunk országgyűlési képviselője.

Czeglédy a 24.hu kérdésére hangsúlyozta, hogy amennyiben több ellenzéki jelölt is lesz a körzetben, akkor mindenképp ragaszkodik ahhoz, hogy “rendes előválasztáson” mérjék össze támogatottságukat az aspiránsok. A poitikus legutóbb a 2022-es választáson indult el Hende Csabával (Fidesz-KDNP) szemben. Czeglédy Ungár Péterrel szemben megnyerte az ellenzéki előválasztást, az éles voksoláson azonban végül alulmaradt Hendével szemben.

A Veszprémi Járásbíróság májusban bűnösnek mondta ki Czeglédyt, bűnsegédként elkövetett, különleges, személyes adattal való visszaélés vétségében, és ezért 600 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte.