Hónapok óta nem ad fizetést balmazújvárosi önkormányzat, a polgármester a Fideszt okolja

Egyes alkalmazottak már kénytelenek voltak hitlet felvenni.

Nincs elfogadott költségvetése Balmazújváros önkormányzatának, ami többek között azt eredményezi, hogy hónapok óta nem kapnak fietést a város önkormányzatának alkalmazottjai. Az ATV riportja szerint egy teljes negyedév eltelt azóta, hogy az önkormányzat utoljára munkabéreket folyósított, és ahogy a csatorna megtudta, vannak olyan dolgozók, akik az anyagilag egyébként is megterhelő iskolakezdés miatt hitel felvételére kényszerültek.

A kialakult helyzetért a város októberben leköszönő, független polgármestere, Hegedüs Péter a helyi Fidesz-frakciót hibáztatja, ami szerinte hivatali visszaélést követ el. A kormánypárt szerint viszont Hegedüs megpróbálta magához ragadni a hatalmat, ennek eredménye lett a patthelyzet. „Ő egyedül azt akarta elérni, hogy ő dönthessen egy személyben, ő határozhasson meg olyan fontos dolgokat, például közbeszerzéseket, amelyeket a képviselőtestülettel közösen kellett volna eldönteni. De így ő egyszemélyben döntötte el ezeket” – reagált a történtekre Tiba István, a Fidesz-KDNP helyi országgyűlési képviselője.

De hogy a probléma mikor oldódik meg, és mikor lesz pénz arról nem beszélt. A helyeik most összefogtak és pénzt gyűjtenek a fizetésükre váró alkalmazottaknak. Hegedüs Péter a kormányhivatalra hivatkozva azt mondta, szeptember 25-én érkezhetnek meg az elmaradt normatív támogatások, így októberben valószínűleg már nem kell nélkülözniük az önkormányzati dolgozóknak.