Egy tervezett hajléktalanszálló miatt gyűjtenek aláírásokat Pécsen

A krízisközpont nem egész évben, hanem novembertől áprilisig működne.

A héten is zajlott és még a jövő héten is folytatódik az aláírások összegyűjtése Pécs Ispitaalja városrészében, ahol a lakók azt szeretnék elérni, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a pécsi önkormányzata állapodjon meg egy másik helyszínben a Mártírok útja és a Megyeri út sarkára tervezett hajléktalan krízisszállót illetően – derül ki a Bama cikkéből.

Barkóczi Csaba fideszes önkormányzati képviselője szerint már az első napokban több száz aláírás gyűlt össze az alternatív megoldás reményében. A képviselő a közösségi oldalán augusztusban jelezte: a városrészben élők tiltakozása miatt a Baranya Vármegyei Kormányhivatalhoz fordult, annak érdekében, hogy „függesszék fel bármilyen típusú engedély kiadását arra vonatkozólag, hogy a Mártírok útján hajléktalanellátással kapcsolatos szociális intézmény létesüljön”.

A krízisközpont nem egész évben, hanem novembertől áprilisig működne.

A Máltai Szeretetszolgálat a lappal azt közölte, hogy a karitatív szervezet nyitottan fogadja az ügyben a megoldás felé mutató további fejleményeket. Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy

Pécsett és hazánkban is jelen vannak hajléktalan embertársaink. Meggyőződésünk, hogy az ő helyzetük javítása nem csupán szakmai hivatástudatból adódóan fontos, de nagyban hozzájárul az adott környékeken élők, sőt az egész társadalom zavartalanabb mindennapjaihoz is.