Magyar Péter furcsállja a Heim Pál Gyermekkórház reakcióját

A Tisza Párt elnöke a főigazgató szervilizmusával magyarázza, ahogy az intézmény megköszönte adományukat.

Magyar Péter pénteken 200 liter kézfertőtlenítőt és 4000 tekercs wc-papírt adott át a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek, mivel pár hete azzal szembesült, hogy a kórház várójában, ahol naponta több száz (sokszor fertőző) gyermek megfordul, nincs egyik sem a mellékhelyiségben. Szombaton este a Heim Pál Gyermekkórház Facebook-oldalán erre úgy reagált, hogy az adományokat abba a raktárba helyezték el, amely már eddig is tele volt.

A Tisza Párt elnöke úgy vélte: a gúnyos poszt hátterében a főigazgató, Nagy Anikó volt fideszes egészségügyi államtitkár állhat, akinek a reakciója jól mutatja, hogy a szervilizmusnak és a NER-es hatalmi gőgnek nincs határa. Szerinte ez lesz a bukásuk egyik oka. Felidézte, hogy az átadáskor Fekete Ferenc orvosigazgató udvariasan megköszönte adományukat, a raktár pedig akkor egyáltalán nem volt tele. Szerinte az is kérdéses, ha felesleges volt az adomány, mert tele a raktár, miért nem tettek ki se fertőtlenítőt, se wc-papírt.

Úgy vélte: Nagy Anikó szoros kapcsolata az eredménytelen államtitkári időszaka után is megmaradt az állampárttal. Magyar Péter egyebek mellett azt is érdekesnek nevezi, hogy tavaly a Heim Pál kórház kapta a második legtöbb 1%-os felajánlást, 299 millió forintot, mégsem futotta a sürgősségi váróban az alapvető higiéniai eszközökre.

Ha valóban tele volt a raktár, akkor miért voltak üresek a mosdóhelyiségek? A feltöltött raktár »bemutathatósága«”a fontosabb, vagy a fertőzések megelőzésére szolgáló minimális higiéniás feltételek biztosítása a beteg gyermekek és szüleik számára? Legalább Takács Péter államtitkártól sikerült begyűjteni egy lájkot. Megérte?

– tette fel költői kérdéseit a főigazgatónak. Jelezte: a magyar emberek adományát ők jó szívvel vitték. Az EP-képviselő végül köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak a hősies munkájukért.

Kapcsolódó
Hogyan sikerült Magyar Péternek témává tenni az egészségügyet?
Magyar Péter kórházbejárásai uralták a nyilvánosságot az elmúlt hetekben. Ruff Bálinttal értékeltük a Tisza Párt kampányát.