Állami kitüntetést vehetett át Ungváry Zsolt egy nappal azután, hogy arról írt, ha Donáth Anna anyja abortuszra megy, Budapest rendezte volna az olimpiát

Az Érdi Tankerület tüntette ki a civilben tanárként dolgozó szerzőt.

Ahogy azt lapunk is megírta, e hét kedden a kormányhoz húzó, Bencsik András által főszerkesztett Demokratában egy véleménycikk jelent meg, amelynek a szerzője azzal a gondolattal játszott el, hogy ha Donáth Annát annak idején elveteti az édesanyja, Budapest rendezhette volna a 2024-es olimpiát.

A harmadik Orbán-kormány idején komoly ambíciók mutatkoztak az ország vezetése részéről egy esetleges olimpiai pályázat kapcsán, ám ekkor megjelent a Momentum, amely aláírásgyűjtésbe fogott, hogy legyen népszavazás arról, akarja-e Budapest népe, hogy olimpia legyen a fővárosban. A kormány az aláírásgyűjtés sikerének hatására elállt a rendezés ötletétől, azóta a Momentum – akkor az ismeretlenségből felbukkanó, ma már ismert politikusait – gyakran illetik a kormányból és köreiből az álomgyilkos jelzővel. Köztük Donáth Annát is, akiről vélhetően szólt a keddi cikk a Demokratán.

Az előzmény: 1986 októberében egy asszony kereste fel a nőgyógyászt az abortuszra jogosító papírjával.

– Tudja – mondta az orvosnak, de igyekezett flegmán magabiztosnak tűnni, nehogy magyarázkodásnak véljék –, már van két gyerekem, egyébként is ez még csak egy sejtcsomó, a testem része, afölött pedig én rendelkezem, most nem aktuális a dolog.

– Természetesen, kedves D.-né – bólogatott a doktor, és elvégezte a beavatkozást. – Úgy nézem, kislány volt, de ennek már nincs jelentősége…

– olvasható az írásban, melynek szerzője, Ungváry Zsolt, civil foglalkozását tekintve pedagógus.

És amint azt Tompos Márton, a Momentum nemrég megválasztott új elnöke kiszúrta, egy nappal az írás publikálása után Ungváry miniszteri elismerő oklevelet vehetett át az érdi Fenyves-Parkvárosi Oktatási Centrum tanévnyitó ünnepségén. Erről Aradszki András, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője posztolt a Facebook-oldalán.

A rendezvényen Rigó Katalin tankerületi igazgató asszonnyal a Belügyminiszter által augusztus 20-a, állami ünnepünk alkalmából adományozott elismerő oklevelet is átadtuk (…) Ungvári Zsolt Gyula tanár úrnak. Ezúton is gratulálok nekik!

– írta Aradszki a posztjában, melyekhez fotókat is csatolt.

Az üggyel kapcsolatban kerestük az Érdi Tankerületet, amint érkezik válasz, frissítjük a cikket.

Kapcsolódó