A DK nem akar főpolgármester-helyettest adni Budapesten, és „minden jó dolgot” támogatni fognak a közgyűlésben

Szaniszló Sándor, a Demokratikus Koalíció fővárosi frakcióvezetője egy online sajtótájékoztatón pénteken elmondta, hogy a pártja nem fog

Szaniszló Sándor, a Demokratikus Koalíció fővárosi frakcióvezetője egy online sajtótájékoztatón pénteken elmondta, hogy a pártja nem fog főpolgármester-helyettest jelölni az októberben felálló új budapesti közgyűlésben. Szaniszló jövő héten hétfőn fog tárgyalni Karácsony Gergely főpolgármesterrel az induló önkormányzati ciklus előtt.

„Mi nem azért megyünk, hogy bármilyen pozíciót kérjünk. Nem kérünk. Semmilyet. A DK nem kíván főpolgármester-helyettest jelölni. Azért megyünk, hogy megerősítsük, hogy azt a Budapest programot támogatjuk, amit a DK Árnyékkormánya kidolgozott, amit a főpolgármester úrral megvitattunk, amelynek ismeretében ő elvállalta közös listánk vezetését – állította a párt politikusa, aki a XVIII. kerület júniusban újrázó polgármestere is egyben.

Szaniszló azt mondta, szerinte a DK szerint az a jó, ha Budapestet a képviselők és a főpolgármester kiszámíthatóan vezeti, ők „minden jó dolgot támogatnak”, és szerinte ez a pártjának a politikája.